Aan wie leveren wij paddenstoelen?

IMG_3344

“Wij leveren alle soorten paddenstoelen…”

In de verpakkingsruimte is het een komen en gaan van kleurige bakken en kratjes vol verschillende paddenstoelen. Jolanda: “Hier zorgen we ervoor dat onze klanten de goede paddenstoelen geleverd krijgen. Maar ze zorgt ook dat ze mooi verpakt zijn en dat ze precies weet wat onze klanten willen.” De klanten bestaan uit particulieren, retailers en restaurants of chefs.

Particulier

Je kunt altijd bij Paddestoelenrijk langskomen om paddenstoelen te kopen. Er zijn altijd paddenstoelen op voorraad. En deze paddenstoelen zijn ook te koop op biologische markten in de buurt.

Voor retailers, zakelijke klanten of marktkoopmensen

Paddestoelenrijk levert ook paddenstoelen aan marktkramen, winkels of groententassen zoals Beebox. De paddenstoelen zijn duurzaam geproduceerd en ook geschikt voor biologische markten. Heb je zelf een foodtruck waarin je lekkere gerechten met paddenstoelen maakt? Vraag dan eens naar de verschillende soorten en smaken. Voor de verkoop levert Paddestoelenrijk ook voorverpakte bakjes en speciale kratten met verschillende soorten uit de kwekerij.

Koks en restaurants

De variaties in smaken, texturen en kleuren van paddenstoelen zijn eindeloos. Veel chefs hebben dat al ontdekt. En hoewel Aziatische gerechten veel verschillende soorten zwammen bevatten, kan de Nederlandse keuken nog wel wat leren over paddenstoelendiversiteit.

Verrassend divers

“Deze smaakt een beetje naar radijs”, zegt Geert-Peter. Hij reikt een paar bezoekers stukjes zwam aan die lijken op koraal. Als hij ze net uit de zee had geplukt had dat niemand verbaasd. Toch haalde hij dit kunststukje gewoon van een brok met houtsnippers. “Daarom heet het koraalzwam”, zegt hij. “Heel leuk om mee te garneren.”

IMG_3305

Paddestoelenrijk kweekt paddenstoelen die lijken op koraal, maar ook een soort die verdacht veel lijkt op bloemkool (pom pom blanc). De amandelpaddenstoel smaakt naar de amandel en de Pioppino is een nootachtige soort met een heel mooi bruin hoedje op. Het is dus zeker de moeite waard om daar een keer je culinaire hart op te halen.

© Copyright Paddestoelenrijk 2024     |     Website door Like2movit