Oorsprong en visie

IMG_3220

“Lokaal produceren zonder te vervuilen”

Paddestoelenrijk bestaat sinds 1986. Toen startten Geert-Peter en Jolanda de Rijk hun eigen champignonkwekerij in Rossum. In 2003 besloten Geert-Peter en Jolanda om iets anders te gaan doen. In plaats van een schaalvergroting, startten ze met de kweek van exotische paddenstoelen.

Inmiddels kweekt Paddestoelenrijk 9 verschillende soorten. Paddestoelenrijk verkoopt daarnaast nog 9 soorten van collega-telers en 5 tot 10 soorten (afhankelijk van het seizoen) wilde paddenstoelen. Warme contacten met andere landen zorgen voor een constante toestroom van wilde seizoenspaddenstoelen.

Visie: Biologisch en duurzaam produceren

Paddestoelenrijk is een biologische kwekerij. Ook de grondstoffen (substraten en compost) zijn biologisch. Paddestoelenrijk gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Produceren zonder schade aan de omgeving vinden Geert-Peter en Jolanda erg belangrijk.  Daarom gebruiken ze rondom de kwekerij ook geen bestrijdingsmiddelen.

Het afval van Paddestoelenrijk wordt ook weer teruggegeven aan de natuur. “De oude substraatblokken gaan hier achter weer de grond in.” Achter de kwekerij ligt een grote verzameling blokken houtsnippers en vergane zwammen: voedsel voor de maïs van volgend jaar.  Ook wordt een gedeelte weer gebruikt om pallets voor houtkachels van te maken.

IMG_3211

 

© Copyright Paddestoelenrijk 2024     |     Website door Like2movit